Desire

Een tweedelig boek over het laatste jaar van restaurant Oud Sluis. Voor deze uitgave volgde ik topkok Sergio Herman een jaar lang.

Waarom stopte Sergio Herman in december 2013 met zijn driesterrenrestaurant Oud Sluis? Is zijn wereldwijde succes alle offers waard geweest? En waarom serveerde hij een duif als zijn laatste hoofdgerecht? De antwoorden op deze vragen zijn te lezen in Desire. In het eerste deel staan de 25 mooiste gerechten van het laatste jaar Oud Sluis. Het boek bevat geen klassieke recepturen, maar verhalen over de totstandkoming van de gerechten. Het tweede deel is een leesboek in dagboekstijl. Hiervoor volgde ik Sergio Herman een jaar lang en interviewde hem dag en nacht. Het werden gesprekken over Sergio’s dromen, zijn leerschool en de valkuilen van het vak. Sergio vertelt geëmotioneerd over zijn ouders, over kutmosselen, over stoned zijn van vermoeidheid, over dansen achter het fornuis, over poen, over de verslaving van het creëren en over de illusie van perfectie.

Concept & Tekst: Mara Grimm

Fotografie: Tony Le Duc