Over Mara Grimm

De mooiste liefdes ontstaan aan tafel. De beste verhalen worden verteld bij een goede fles wijn. En die ene bouillabaisse kan je je leven lang bij blijven. Precies daarom schrijf ik graag over eten. Van sterrenrestaurant tot oorlogskeuken. Van Prada-koekjes tot braadworsten. En van de bieten van Alain Passard tot het brood van de bakker op de hoek: zolang het lekker is, is het een verhaal waard – en soms zelfs een boek.

Nadat ik negen jaar voor restaurantgids Lekker heb geschreven, werk ik sinds 2010 als freelance culinair journalist in Amsterdam en Parijs. Mijn restaurantrecensies staan elke week in Het Parool. Mijn interviews, columns en verhalen lees je op regelmatige basis in LINDA en VOGUE

Daarnaast maak ik graag boeken. Met topkok Sergio Herman maakte ik er zelfs zeven. Ook schreef ik een boek over Ontbijt, stelde ik een gids samen met mijn favoriete adressen in Amsterdam en maakte ik tijdens de lockdown het boekje Crisiskoken.

Mijn nieuwste uitgave heet Eetiquette en kun je vinden onder het kopje ‘boeken’.